12 februari 2013

agilityinstruktör

En utmaning

Anna fick frågan om hon skulle kunna tänka sig att bli  agility instruktör A1, och Anna behövde inte fundera någon längre stund innan hon sa:
 
Ja, varför inte?
 
Aldrig trodde hon att hon skulle bli så "hundtokig" tills hon träffa mig, och aldrig trodde hon att hon skulle bli så "agilitytokig" efter bara en kurs, och aldrig någonsin trodde hon att hon själv kunde se sig som en agility instruktör.
 
Ibland blir det som det blir, och möjligheten att få fler "oskyldiga" frälsta i hundsportens hundsport nr 1, känns för henne som en kul utmaning. Det hänger ju ofta på första mötet med något nytt, och vi som gick kurs för Ingrid Andersson på HBK kände hennes iver i sporten.
 
Anna har funderat lite på hur hon kommer att vara som instruktör, och än har hon nog inte kommit på något bra svar. När kursen är klar hoppas vi på att hon har ett bra svar på frågan.  Det är Knivsta BK som arrangerar  agilityinstruktörsutbildningen. A1-utbildningen är den första delen av SBK:s kursutbud för agilityinstruktörer. När hon har gått den här utbildningen kan hon hålla nybörjarkurser i agility inom SBK. lärare på kusen kommer att vara Eva Marie Wergård, spännande!

Datum: 16-17 Mars, och 20-21 April 2013

-ja varför inte?


Förkunskapskrav:

  • Studiefrämjandets L1-utbildning eller kursledarutbildning inom SBK
  • Erfarenhet av att ha varit hjälpinstruktör vid agilitykurs
  • Erfarenhet av att ha tränat upp egen hund i agility från nybörjarnivå till klass I
  • Erfarenhet av eget tävlande på officiell eller inofficiell tävling
  • Rekommendation från styrelse eller sektor i den egna lokalklubben
  • Lägsta ålder för att få delta i utbildningen: 16 år
 
Dubbelt så bra
 
Extra kul är det att Jennifer skall gå på samma kurs som Anna, så om allt går som det ska får de hålla kurser tillsammans framöver hemma på HBK, vi hoppas att många nya stjärnor skall få födas hemma på vår klubb, för vi behöver fler agilitytokiga! Både Jennifer och Anna är glada över att HBK tror på deras förmåga.






 


 
 
 
 

 

1 kommentar:

Emilie sa...

Hej!
Tack för att du filmade mig och Zoe igår!
Du kommer bli en toppeninstruktör! ;)
Kul att du ska gå, det är verkligen jätte roligt att hålla kurser, speciellt agility! :D

Ha en bra helg!
//Emilie, Zoe & Ixi