28 maj 2013

Väsby BK och Sandviken BK

 Väsby BK
Tävlingshelg de lux!

Vi hade i alla fall tur med vädret, och lite annat också.
 Lördagen började inte alls så tidigt som det brukar bli när det är dags för agility. Tävlingen skulle tidigast komma igång kl 15:00 för oss i den minsta (bästa) klassen.
Våra Klubbkompisar i largeklassen fick börja den sedvanliga tidiga tiden på planen. När vi kom på plats med allt så var de redan färdiga och på väg hem. De hade fått till det bra och speciellt Mellwin och Jennifer som lyckades plocka en fin pinne! Grattis!
Vi fungerar lite så här:
 
 
 Går det bra för de andra, vill vi gärna in i samma känsla och lyckas vi också.
 
Glada med två pinnar, en i Ag2 och en i Ho2
Anna tyckte banorna var ganska enkla och inte många faror för mig och henne. Faror finns det dock ett gäng i agilityklassen då, vi som vanligt har problem med att få till det på tävling och om vi ska vara ärliga har vi endel svårigheter även på träning. Husse tycker Anna agerar annorlunda på tävlingarna när det kommer till tävling, Anna känner mer att vi inte har en plan men det är inte sant heller. Sant är nog att tävling ger mig och Anna påslag i "fart" och jag blir lite mer " spattig" . Längre ner finns länk till våra agilitylopp.
Vi lyckades endå till endel i våra lopp, fem fel i första och självklart då på nedfarten på balansen. Anna stannar av "konstigt" tycker husse Anna vet inte riktigt alls. Annars är det mycket som funkar och av de 20 som starta var vår tid den näst bästa. Andra Ag loppet är bättre, klart bättre. Vi tar balansens kf och gör allt annat rätt, så vi nollar och kommer återigen in på andra bästa tid och tar vår första pinne i Ag2. Det är skönt att starterna börjar bli mer korrekta. Kolla på loppen via länken nedan:
 

Hopp lopp galopp
Dubbel nolla kan vi ju börja med att annonsera, men ett lite mindre fartigt lopp gav tyvärr bara en sur fjärdeplats bland de 20 som kom till start, vår andra rosett för en fjärde plats.
 Sista loppet tänkte Anna till lite extra, och kände att vi var tvungna att köra på då vi hade några riktiga svåra nötter att knäcka! Med nötter menar jag något positivt, riktigt vassa ekipage som kunde sin sak. Vi körde så fort vi kunde, och tänk att det räckte till näst bästa tid och sista pinne plats. Det känns extra roligt när motståndet är riktigt bra, och det är lite kamp och mindre marginaler  när man tittar på tiderna. Kul när det mer handlar om handling och vägval än bara hur snabb hund man har. Nu vet vi att vi inte är generellt långsammaste i klass 2, men vi vet även att vi kan förbättra oss. Anna kan framför allt träna på att springa mer och bättre och inte vänta så mycket på mig. Kolla på loppen via länken nedan:
 
 
Baksmälla i Sandviken?
Söndag 2013.05.26
Aldrig tidigare hade vi varit i Sandviken (inte jag i alla fall) och inte tävlat på deras brukshundklubb. Anna säger att deras klubb hade en av de bästa toaletterna hon besökt vid tävling! min toa var som på alla ställen gröna och fina. Vädrt var på topp, men lite stormvarning! vi var tre ekipage från vår klubb och vi alla delade tält.
Startfältet var inte stort, och precis som på lördagen var det fyra lopp att genomföra. HBK skötte sig bra, ja utom vi ( inte så illa, men inte precis bra)

 Jennifer plockade pinne, och har nu klarat av alla sina pinnar i ho2! Pernilla och Nellie fick fina placeringar, och fick öka på rosett samlingen!

Bedrövliga slalomingångar och kassa kontaktfält lite dumma vägringar gjorde att inget lopp räckte speciellt lång, visserligen fick vi en andra placering med bästa tid (15 fel)så nu har vi en Sandviken rosett i samlingen.15fel i andra Ag loppet också! Baksmälla!
Vi hade bättre flyt i hopploppen, och det ena var riktigt bra tills Anna försöker säkra, hon håller mig på tok för länge så det blir en vägran. I samma lopp får vi en riktigt snygg ingång i slalomen (mycket nöjda). Vi slutade som femma i det loppet av 11 startande men med bästa tid.
 Ho2 B gick också bitvis bra, men en femma på slalomen gör det hela lite surt. Anna ska inte säkra vissa saker, men ibland är det lättare sagt än gjort. Vi får träna lite extra på vissa ingångar och självklart jobba vidare med kf. Söndagen kändes lite kass, men kanske inte så konstigt då det blev en så bra Lördag. Anna är endå nöjd med helheten då jag för första gången fick starta på matta eftersom jag är mitt i mitt löp. Se mina lopp i Sandviken genom att klicka på länkarna nedan. (vi har musik till ena filmen för att det blåste så illa att ljudet blev dåligt)


                                   

Inga kommentarer: