21 april 2011

Fullfart & mer agility

Tass Tass

Nu har det gått lite tid sedan jag (vi ) uppdaterade här på bloggen. Våren verkar verkligen ha kommit för att stanna och det vanliga April väder chockerna har uteblivit ( hittills) men vad gör väl det? Det har varit mycket för en liten mopsmix som mig.

Igår var det avsluting på kontakt och vardagskursen. Det har varit väldigt skoj att åka bilen upp till Östhammar för att träna, och det har gett resultat! Stadga i sitt ligg och stå (visserligen är det inte perfekt än, men om jag känner min Anna kommer vi att fortsätta träna) Sista gången höll vi på med lite inkallning och följsamhet utan koppel, det gick super för oss! Anna och jag har övat på följsamhet! det är ganska jobbigt. Anna brukar knyta fast koppelet i byxöglan på sig själv då och då både inne och ute på tomten sist så krattade hon grusgångarna oj oj oj vad man måste vara skärpt!!  Camilla våran tränare är jättebra! och Anna lyssnar och försöker hitta en mellan väg, Anna gillar att köra kombo med både röst och handtecken! Vi har iallafall lärt oss oss massor och träffat många härliga hundar och deras tvåtassingar! kommer bli lite tråkigt nu när man är van att det händer grejer på onsdagar. Men efter Annas fotosäsong så kommer vi nog gå någon kurs i Östhammar igen.

vår andra kurs i Östhammar

I måndags var vi på Häverö och tränade agility! det var riktigt roligt och jag var verkligen taggad, jag vill så mycket!
Vi tränade mer hopp tunnel och däck så fick vi prova plattatunneln, det var inget bekymmer för mig, men det brukar i regel vara små hundar som har mest problem med just den plattatunneln.
Tränaren tycker att vår grupp är jätte duktig (men så säger väl alla?=) Anna är i allafall stolt över mig och jag får rusa och göra massa roliga saker och det är viktigast! varje tillfälle är 2 timmar, men mitt i är det kaffe för tvåtassingarna och vila för oss hundar. Jag som har lite svårt att tagga ner, lär mig massor när jag inte får göra någonting alls! passivitets träning mitt i agility kursen, två flugor i en smäll!=)

I tisdags hann vi med både träning på klubben ( plattatunneln) och senare på kvällen blev det hundgänget dvs Zorro Sigge Loke Lissy  och Ella (hoppas jag inte missa någon) och deras tvåtassningar. Nästan alla är större än mig utom Sigge som är i min klass! vi två sprang lite lösa tillsammans jag fick tokryck och sprang i cirklar med knorren alldeles rak, men sen tröttnade jag lite på Sigge och ville hitta på något med min Anna i stället. Vi tränar alla var för sig men tillsammans  det är visst bra med lite störning=) Anna och jag körde både sitt ligg stå lite trix och passivitet.
  I morgon skall vi nog åka till Kågarån ( Annas pappa)  och fira lite Påsk! säkerligen blir det nog lite skogsäventyr då! det brukar det bli i allafall. Morfar är en kul prick han, även om han nog inte tycker jag är en riktig hund=)  ha det bra vänner och glad påsk!


vår mys hemma. Jag och Jacob

Inga kommentarer: