10 april 2011

sköna helg!

 Tass Tass
Vad har hänt i mitt lilla mopsmix liv sedan sist? Ja..hmmm *tänker* det har varit ganska mycket vi har varit och haft skojjsigt ute i skogen min Åke har slutat bajsa senap *hi hi* jag har fått vara hemma hos grannen och lekt..visserligen lekte jag inte riktigt..hukade mig mest och visade att jag inte var farlig. Mattias och Anna blev bjudna på kaffe så vi hundar fick ta det lite lugnt, alltid roligt när det händer saker!

 Min vän Hubbe och jag fick gå på promenix vi gick på golfbanan och hade det bra..MEN jag har fått en liten ny ovana *nån förvånad?* ska skälla lite nu och då..Anna fattar ibland inte på vad..om jag ska vara ärlig fattar jag nog inte heller varför..det kan åt saker : Gäss, golfflaggor, människor (fast på långt avstånd) om någon har ett tips för hur Anna ska göra med mitt "problem=utmaning" får ni gärna dela med er!


skönt att våren börjar komma på riktigt!


*Gäsp* Idag har jag varit ute hela långa dagen, Anna har tränat med mig och så har jag fått träna på passivitet dvs vart kopplad ute i trädgården. Det var inte så dumt att ligga i solen när Anna kratta alla löv från i höstas, men har lite svårt att förstå poängen med det hela?
Solen har varit framme och tinat upp vår trädgård och nu är det ingen snö kvar tror jag? Skönt! Anna blir lite roligare att vara med när snön försvinner, det verkar som om hon inte är en vinter människa?


Vildmarksvatten smakar gott på skogsturen

 Tränat ! jo vi har varit jätte duktiga hela helgen faktiskt. Agility har vi kört en hel del och framför allt slalom ingångar vi har kört: hopp hopp "ringhopp" och slalom med 4 pinnar (för att få in rätt ingång) Anna försöker hela tiden försvåra för mig så hon flyttar hindren lite hela tiden. 
Anna gjorde så här:
Först hade hon hopp hindret rakt framför slalom ingången, sen flyttade undan för undan ner hopp hindret så ingången till slalomen hela tiden blev svårare och svårare! *skit kul* och jag lyckades mest hela tiden!

*finss* Anna försökte bygga en enkel vippbräda, det gick väl så där  måste jag säga. jag fattade direkt brädan for lite hur som helst men inte störde det mig i allafall..Anna har lagt ner projektet tills mattias hjälper till och bygger en riktig utan blomkrukor och tegelstenar*fniss*

När vi är ute och promenixar brukar Anna ta hjälp av vad som finns att tillgå som vid utomhusbadet här i hallstaviks parkering, perfekt för balans träning.. min Anna kan vara lite fiffig i bland!

balans träning på promenixen
Självklart har vi övat mer på sitt ligg och stå utomhus och inomhus och det går stadigt framåt! Det som inte går framåt är min iver att skälla bort alla människor som vill promenixa förbi vårt hus..jag blir lite "galen" och skäller som en riktig "skitungshund" Anna har verkligen en utmaning för att få bukt med det skällandet!!!!
Imorgon ska det verkligen bli kul, då kör en ny kurs igång agility! Min granne Nellie (Åkes tjej) ska gå samma kurs ! Ska bli kul att träffa de andra hundarna och få hjälp av ett "proffs" jag skriver mer om saken i morgon! Nu säger jag Tass Tass

1 kommentar:

Iza & Kirsten sa...

Spännande och fartfyllt med agility tycker jag fast min matte hinner inte med i svängarna riktigt när vi provat på det.. (hopplösa tvåbeningar)
Kul att ni oxå sysslar med aktiva promenader, jag tycker det är jättekul att balansera, hoppa och klättra. Matte brukar gömma godis i träd så jag får "använda nosen lite"...
På onsdag kör vi igång med Rallylydnad, spännande!!! =)