29 maj 2012

Freestyle - nya kunskaper

Tema och musikval
I går var det äntligen måndag, efter en framgångsrik helg ute på agilityplanen i Väsby. Måndagar är just nu vigda åt konster och tricks, freestyle kurs i Åkersberga hos Agnes Mohlin.

Tema
 Första delen av kurstillfället är det två tassingarna som får lära sig massa nytt. Valet av musik är viktigt och Agnes spelade upp olika typer av musik, lugn och låtar med högt tempo. I klass I fungerar musiken som bakgrund, men när man kommer upp i klass blir det mer viktigt med sitt val och att man funderar ut ett tema och väljer trick som stämmer med musiken. Anna blev glad då en exempel låt var en av Detektivbyrån, Anna älskar deras musik och har ett antal på hennes låtlista! Om vi ska testa på att tävla får det nog bli en sådan låt!

Trick time
Väl ute på gräsmattan, när vi hundar väl fick vara med blev det riktigt kul! Anna blir förvånad över hur taggad jag blir, hon måste ta det lite lungt och vänta ut mig mer jag får ju lite svårt med det där att lyssna ibland, jag vill ju så mycket. Tricken vi fick prova på var stegra, sitt fint, slalom baklänges och om, det vill säga backa baklänges runt sin förare. Alla de tricken utom om har vi redan börjat träna på, men vi fick hjälp med hur vi förbättrar och tar bort hjälporna! Om fattade jag snabbt, ja med hjälpor så klart. Vi har bara en gång till på kursen, men snart kommer lydnadskursen igång så måndagarna kommer vara kurs dag resten av sommaren, kul! Träna tricks och agility står väl på schemat just nu, och på söndag har vi hemma tävling.

Published with Blogger-droid v2.0.4

Inga kommentarer: