24 juni 2012

Lydnads kurs



Midsommar & lydnad

traditioner på midsommar
Förra veckan, närmare bestämt på måndagen började vi på kurs igen! Kurs är alltid kul, Anna får bättre koll på träningen på något vis. Visserligen har vi inte övat alls, Anna har jobbat och så har det varit lite firande eftersom det var midsommarafton i fredags! Den firade vi i den sällsynt sällsynta solen! Det var mysigt att hälsa på på Stora Kågarån, även om det fortfarande känns som någon saknas, morfar *suck*
Kurs start
 Det var några nya ansikten och ett gäng bekanta som hade bestämt sig för lydnads kurs. Ingrid med hjälp av Ylva håller i kursen som ska ge oss verktyg för att kunna lära in momenten som ingår i lydnad, Anna har dålig koll på lydnad och hon har tänkt ändra på det.
 Första gången var det i huvudsak sådant vi hade koll på, belöning och positiv förstärkning. Även om man har koll så är det inte skadligt att få upprepning, eftersom det alltid finns utrymme att utvecklas och få ytterligare pusselbitar till det växande pusslet.

Olika belöningar
Tvåtassingarna fick visa hur vi svarade på olika belöningar, och gissa vad förvånad Anna blev när jag svarade ovanligt villigt på leksak! Anna ska försöka köra lite mer leksak till lydnads träningen, kanske jag kan förknippa leksak till "ordnad" träning? Jag har svårt att fatta att det "bara" är sitt, ligg stå, fot och sånt där, efter en stund försöker jag lägga till egna moment som stegra, dansa, backa snurra...Anna tror det beror lite på att hon belönat fel stressnivå, det skiljer sig nämligen åt i "lugna" och aktiva (agility) moment/sporter.
 Anna ska köra korta pass lydnad och försöka hitta min stressnivå, vi vill ju starta i ettan innan detta år är slut.

Published with Blogger-droid v2.0.4

Inga kommentarer: