2 januari 2013

Vintercupen i agility Knivsta hundsportcenter

SM pinne samlare & jag

Trodde inte att vi skulle hinna tävla mer i agility 2012, men så kom en annosering om att Knivsta hundsportcenter skulle anordna en cup, en vintercup med två deltävlingar och en stor final där de bästa kan vinna fina priser! vi anmälde oss samma dag. Tävlingen är inofficiell och det innebär att nivån på banorna är som i klass II och att alla klasser kan anmäla sig och tävla mot varandra, kul! Max 200 till start, och det var nästan så många som hann anmäla sig! Vi anmälde oss inte för att vinna de fina priserna utan mer för att få ännu mer tävlings vana, 2012 är ju vår första säsong! vi tävlade lite även 2011, men det räknas ju knappast eftersom vi inte tränat in alla hinder, de sista tävlingarna började vi fatta hur allt funka. Vi tror endå att vi fick med oss lite rutin, ja hur det fungerar runt omkring tävlingen så när vi kom igång 2012 kunde vi mest tänka på att köra!
 
 
4 lopp som ska skicka de 50 bästa till final
Första deltävlingen var den 30/12, vi var där i ganska god tid och genast träffade vi på bekanta! Ullis och Stina Mattsson, tycker att Ullis hund är ok, men  Stina som kör i large klassen har bara BC hundar. Bc hundar skällde jag ut mest hela tiden förr, men håller man på med agility får man gilla läget och inse att de är dessa hundar som är kungar i sporten. Stina är ju faktiskt med i landslaget, respekt.
 
 
Agility klassen var först, Anna tyckte det var en ganska så bra bana, några svårigheter. Det var inte mitt livs lopp, inte Annas heller. Anna glömde banan jag gjorde några extra rundor som kostande mycket tid och drog på mig en vägran och ett missat kontaktfält totalt 10 fel.
 
Hopp i hopploppet
Betydligt bättre, mer fart men en missad ingång i slalom som kostade 5 fel. Tjuvade även lite i starten, och fick ingen fart med mig då Anna satte alldeles för nära hinder ett. Annars nöjda. totalt blev det en femma.
 
 
Ställning Vintercupen
Då allt blivit räknat och klart ligger vi stolt på en sjunde placering efter våra inledande två lopp, 28 ekipage kom till start och nästan alla utom en över oss i resultatlistan tävlar i klass tre och har tagit SM pinnar! och faktiskt så ligger vi före SM pinne innehavare också! Hur det än går i nästa deltävling så kommer vi vi bli stärkta av att vi kanske inte är så kass när allt kommer omkring, och faktiskt kanske tror på en karriär i trean, det var inte så länge sedan Anna knappt trodde att vi kunde lämna klass I.  Ullis och Raska rasslade in på en fjärdeplacering ! Stina ligger på en femte i large klassen.
 
tror man fortfarnade kan anmäla sig till deltävling 2 klicka på länken för att komma till anmälan:
 
 
Knivsta hundsportcenter

Inga kommentarer: