24 oktober 2012

Höstläsning Lucy Dillon




Ensamma hjärtan och hemlösa hundar
Vi får lära känna Rachel då hennes liv förändras totalt när hon på kort tid lämnat sin kille och sitt glammiga jobb på en  PR-byrå och lyx livet i London.
 Snart får hon veta att hon fått ärva sin mosters hus på landet, inte nog med det ärver hon hennes hund och hela hundstallet med en massa hemlösa hundar. Rachel  åker dit med tanken att hon skall reda upp allt. Hon upptäcker då att hundstallet främst är ett räddningscenter för hundar som farit illa och är till en början väldigt skeptisk till det hela. Rachel som inte kan något om hundar funderar snarare på hur hon ska kunna sälja av allt och slippa ansvaret, än hur hon ska hitta nya hem för dem. Men trots hennes motstånd påverkar deras livsöden henne och snart är hon fullt engagerad i att hjälpa dem till ett bättre öde. Hon får träffa alla frivilliga och en viss man, och börjar se saker hon saknat i hennes egna lyxiga liv.

Boken är en mys och må bra bok! Kanske djupet inte är så djupt, men en bok att ta till när man känner sig nere och vill ha något enkelt humoristiskt och något med oss  fyrfotade i handlingen. Hundfolk som min Anna lär ha det ännu lättare att gilla boken. Anna läste boken dagen efter hennes pappa dog, då låg vi på soffan Anna under filten och jag ovanpå. Och då för stunden tyckte Anna att det kändes lite lite bättre.
 
Nu finns även uppföljaren till Lucy Dillons mysbok, den ska Anna inhandla inom en närliggande framtid den heter visst Hundar, hus och hjärtans längtan då kommer vi nog ta en soffdag igen Anna och jag.
 
 

Inga kommentarer: