24 januari 2013

VinterCupen del 2 Knivstahundsportcenter

Kvaltävling del 2
 
I Söndags var det dags för lite tävling igen, kyligt utomhus men varmt på insidan som det ska vara. Första del tävlingen var vi i small klassen sist ut på agility planen denna gång var det tvärtom, i bubbel bemärkelse. Anna som gärna vill ha ett sent start nummer, fick inte som hon ville i vårat första lopp för dagen utan hon fick nr 2, som förvandlades till nr 1 då ekipage med startnummer 1 inte kom till start.
 
Agilityklass
Anna var på g, men endå blev de två loppen inte alls vad vi hade tänkt oss. Första loppet gick skapligt men Anna var hela tiden för långsam i sin handling så det blev fladder på mig. Fladdrade lite hit och dit och när vi kom i mål hade vi en ganska kass tid och 10 fel, eftersom det är en cup var det skönt att slippa diska sig så vi fick med oss lite poäng. Placering blev 11/21 näst sämst av de som kom i mål utan disk, men vi vet samtidigt att det var många på banan som kommit betydligt längre i sin träning.
 
Hoppklass
Vägran vägran och en tredje vägran som i agility betyder disk. Samma fel gjorde vi här, Anna var lite lam i sin handling och det blev fladder och okontroll. Bitvis är vi nöjda, men i det hela taget så kunde vi gjort bättre på banan. Kolla in våra två lopp nedan:
 

Final
cup är cup så även om Söndagens lopp inte var våra bästa någonsin, så räckte våra poäng i totalcupen oss att få delta i finalen i Mars. De 50 bästa kvalade in sig och vi kom på 23 placering i totalcupen. Vi har inte så stora chanser i själva finalen, men det viktiga är ju att göra sitt bästa och hoppas på att vi sätter våra lopp på bästa tänkbara sätt. Vårat bästa kanske inte räcker, men det räcker långt för oss själva. Mellwin och hans fina Jennifer gjorde två kanonlopp, och placerade sig femma och tvåa senare på söndagen så de kvalade in sig i finalen på en fin 18:de plats i totalen.

Inga kommentarer: